Ingrediente:

  • 4 buc ciolan de miel Berke (apr. 350 g/buc)
  • 1 ceapă galbenă tocată mărunt
  • 4 căței de usturoi
  • 1 morcov mijlociu tăiat rondele
  • 1 fir de țelină tăiat cubulețe
  • 2 fire de cimbrișor
  • 1 fir rozmarin
  • 2 foi de dafin
  • 1 butelie vin roșu sec
  • 1 l supă de carne (vită sau pui)
  • 2 linguri de sos de roșii
  • Ulei, sare, piper

Mod de preparare:

Într-o tigaie prăjim ciolanele de miel pe toate părțile și le punem într-un vas adânc termorezistent. După ce scoatem carnea, prăjim și legumele în tigaie, după care adăugăm sosul de roșii. Prăjim timp de 2 minute și adăugăm vinul. Fierbem, până rămâne doar jumătate.

După ce s-a redus cantitatea, turnăm legumele lângă carne. Turnăm supă încât să acopere tot, după care adăugăm usturoiul, foile de dafin, cimbrișorul, rozmarinul tăiat și condimentăm cu sare și piper.

Acoperim vasul și înăbușim în cuptor la 140 grade Celsius pentru aproximativ 2.5 ore. Când carnea se desprinde de os, o scoatem din vas. Turnăm sosul într-o oală și fierbem pentru câteva minute. Sosul, dacă dorim, poate fi condensat cu amidon sau cu legumele date prin blender (fără foile de dafin, cimbrișor și rozmarin).

Poate fi servit cu piure de cartofi sau mămăliguță.